test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La farmacèutica Hipra rep la Creu de Sant Jordi 2022


La farmacèutica selvatana Hipra rebrà la distinció Creu de Sant Jordi 2022. El Govern ha distingit amb la Creu de Sant Jordi d’enguany a vint personalitats i deu entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb l’objectiu de distingir les persones naturals o jurídiques que hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui una Creu de Sant Jordi a alguna persona, sigui física o jurídica.

Alguns dels guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2022 hi ha l’actriu Carme Elias, el pallasso Tortell Poltrona, l’esportista Laia Palau, la companyia Elèctrica Dharma, el grup Estopa o la Fundació Gran Teatre del Liceu.

Els i les distingides

Entre les personalitats distingides amb la Creu de Sant Jordi d’enguany també hi ha l’activista social Fàtima Ahmed; la professora de llengua catalana Maria Carme Cardó; l’artista Mari Chordà; el productor discogràfic i impulsor de Picap Joan Carles Doval; la professora i intèrpret Rosa Maria Duran; l’escriptor Josep Espunyes.

També han rebut la distinció la física María del Carmen Llasat; el pintor muralista Josep Minguell; la professora, política i activista Maria Olivares; el pagès Lluís Parés; l’enginyer Jordi Puig; el sociolingüista Miquel Strubell. El fotògraf japonès establert a Catalunya Hisao Suzuki; el físic Lluís Torner; l’economista Carme Trilla; la pastora Marina Vilalta; i l’artista plàstic Andreu Vilasís i Fernàndez-Capalleja; també han rebut la Creu de Sant Jordi 2022.

Pel que fa a les entitats, han rebut la Creu de Sant Jordi l’Associació Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova pel 50è aniversari, l’Associació El Círcol de Reus i l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius. També s’han distingit l’Associació Societat Cultural i Esportiva La Lira; el Teatre Joventut de la Faràndula pels 75 anys d’història; i l’Orfeó Vigatà amb motiu dels 120 anys de trajectòria.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit