Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El govern de la Diputació de Girona continua en mans de JxCat i ERC


JxCat i ERC aposten per un govern continuista al capdavant de la Diputació de Girona. Després que tots els ajuntaments ja s’hagin constituït, i en breu sigui el torn dels consells comarcals, els dos partits han fet públics més detalls del pacte que van segellar després del 28-M. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, tornarà a ocupar la presidència de la Diputació, i el mateix passarà amb Pau Presas, el nou alcalde de Cassà de la Selva, que es mantindrà com a vicepresident. L’acord entre Junts i Esquerra, destaquen els dos partits en un comunicat, “manté la línia del mandat anterior” i preveu que dues vicepresidències sigui per a Junts, i les altres dues per a ERC.

En aquest sentit, es crearan quatre comissions informatives. Les presidiran els vicepresidents o vicepresidentes i seran molt similars a les que ja hi ha hagut durant el mandat 2019-2023. Presas s’encarregarà d’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local. A més d’aquesta, Esquerra també tindrà Acció Social, i Salut Pública, amb Educació i Joventut.

Per la seva banda, JxCat tindrà Cultura, Noves Tecnologies i Esports i la comissió de Territori i Sostenibilitat. Pel que fa als dos principals organismes autònoms de la Diputació, novament, les formacions han apostat per la continuïtat. Junts seguirà al capdavant del Xaloc (la xarxa local de tributs) i ERC continuarà al càrrec del Dipsalut (l’agència de salut pública.

Noguer, com a president de la corporació, ho serà també del Patronat de Turisme i del Consorci d’Aigües Girona Costa Brava. El repartiment del cartipàs serà similar al que ja hi hagut durant aquesta legislatura i es concretarà al ple que la Diputació de Girona preveu celebrar a finals de mes.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit