Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Hostalric haurà de retornar gairebé 319.000 euros d’una subvenció que no va justificar


L’Ajuntament d’Hostalric haurà de retornar a l’Estat gairebé 319.000 euros de subvencions que va rebre per restaurar el Castell i que no va justificar. Aquests diners formen part de les ajudes que el consistori va sol·licitar a partir del 2011 per tirar endavant la primera fase del projecte de restauració de la fortalesa. Les obres, que es van dur a terme entre els anys 2015 i 2019, van costar cap a mig milió d’euros. Però l‘Ajuntament va rebre molts més diners, que no va justificar en què van gastar-se. I ara, el Ministeri d’Hisenda li reclama la diferència segons expliquen des de l’Ajuntament en un comunicat.

La regidora d’Hisenda, Glòria Joaquim, desconeix què en va fer l’anterior govern d’aquests diners i lamenta que haver-los de retornar limitarà les inversions del 2023. En total, l’Ajuntament va acabar demanant 782.577,36 euros per tirar endavant la reforma, una obra que es va fer durant el quadrienni 2015-2019.

El problema, però, és que la fase 1 de la rehabilitació del Castell va acabar costant, en realitat, al voltant de 500.500 euros. És a dir, menys del què s’havia demanat d’ajudes. Ara, el Ministeri d’Hisenda ha reclamat al consistori que liquidi la subvenció atorgada i faci front a la diferència restant, perquè des d’Hostalric no es va justificar aquest sobrefinançament.

Segons concreta el consistori en el comunicat, les quantitats econòmiques obtingudes per a la fase 1 de la restauració del Castell i que no es van gastar, “actualment figuren en el tancament del compte corrent del consistori com a romanent de tresoreria”.

De moment, l’Ajuntament d’Hostalric ja ha demanat al Ministeri d’Hisenda que li permeti fraccionar el retorn dels gairebé 319.000 euros. Mentre espera que l’executiu espanyol resolgui la seva sol·licitud, l’actual equip de govern informa que estudiarà “jurídicament com reclamar responsabilitats per aquesta causa” i que es reserva el dret “a emprendre les mesures que consideri oportunes”.

Foto: Aj. Hostalric

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit