Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els Reis d’Orient arriben a la Selva i al Maresme

Arreu del territori de la Selva i el Maresme s'han organitzat diferents actes i activitats per rebre a Ses Majestats


Aquest divendres 5 de gener arriben els Tres Reis d’Orient per repartir regals. Arreu del territori de la Selva i el Maresme s’han organitzat diferents actes i activitats per rebre a Ses Majestats.

Santa Coloma de Farners

Els Reis d’Orient passaran per Santa Coloma a les 6 de la tarda. El recorregut de la cavalcada començarà al carrer Camprodon. Des d’allà, la comitiva reial passarà pels carrers Sant Sebastià, Noguer, Anselm Clavé, Lluís Món, la plaça Farners, Major, Jacint Verdaguer i el passeig Sant Salvador.

Cap a les 8 del vespre, un cop acabada la cavalcada, Melcior, Gaspar i Baltasar recolliran les claus que obren les portes de totes les llars a l’Ajuntament. Després, seran a la plaça del Firal per recollir les cartes de tots

Tordera

La cavalcada dels Tres Reis d’Orient, a Tordera, començarà a les 17 h. Sortirà des del Parc de la Mullera, on hi haurà el Campament Reial, i pujarà pel Camí Ral i la plaça de la Concòrdia fins a arribar a l’ajuntament. La salutació i rebuda de Ses Majestats als infants es farà al Pavelló Parroquial. A més, els caramels que repartiran seran sense glucosa i lactosa.

El primer tram de recorregut a la sortida del Camí Ral l’activitat serà una zona inclusiva perquè la megafonia de les carrosses estarà a un volum de so més baix i es preveu que tampoc hi hagi aglomeracions de gent.

Arbúcies

El divendres al matí, els patges carters faran entrega de les cartes de resposta dels Reis Mags d’Orient als infants casa per casa. Serà a dos quarts de set de la tarda quan els Tres Reis d’Orient arribaran a Arbúcies amb la seva cavalcada.

Sant Hilari Sacalm

El divendres a les 17.30 h el seguici reial pujarà des de la plaça de l’Ajuntament fins a la Pedra Llarga. Allà arribaran els tres reis en cavall per pujar a les seves carrosses. Llavors es dirigiran a la plaça de l’Església per recollir la clau per entrar a les cases del poble. Com a novetat, enguany els caramels els repartiran en mà els patges reials.

En cas de pluja, la cavalcada reial s’anul·larà i Ses Majestats rebran als infants dins de l’església a les 18 h.

Malgrat de Mar

A les sis de la tarda Ses Majestats els Reis d’Orient sortiran del Campament Reial, situat a la zona de l’amfiteatre del Parc Francesc Macià, per saludar a la comitiva. Poc després començarà la Cavalcada amb els Tres Reis d’Orient des de l’avinguda Costa Brava fins a arribar al Pavelló Germans Margall. Després, els Reis d’Orient es desplaçaran fins al Parc de Can Campassol on rebran les nenes i nens de Malgrat per recollir les últimes cartes.

Pineda de Mar

Com l’any passat, els Reis d’Orient arribaran en helicòpter al camp de futbol de Can Xaubet a les 11 h del matí. Des d’allà, es dirigiran al Campament Reial, que s’ha instal·lat a la pista interior del poliesportiu de Can Xaubet i que s’obrirà a les 11.30 h. Al campament hi haurà jocs i activitats pels infants.

A les 15.30 h, els reis faran la primera aturada a la urbanització de Can Carreras. A partir de les 17.30 h, començarà la cavalcada des de la Plaça del Sol. El seguici reial passarà per Poblenou, Les Creus i el Carme fins a arribar a la Plaça Catalunya. Allà, l’alcalde de Pineda entregarà la clau municipal a Ses Majestats.

Calella

Aquest any, la cavalcada dels Tres Reis sortirà des del Campament Reial, situat al Parc Dalmau. Serà a les sis de la tarda i el seguici anirà per la N-II fins al carrer Cervantes. Llavors passarà pel carrer Església fins a arribar a la plaça de l’Església. Allà Ses Majestats faran l’adoració a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau i seguiran el recorregut a peu fins a la plaça de l’Ajuntament. Des del balcó, saludaran al municipi i, després els infants que vulguin podran anar a veure els reis individualment.

Com a novetat, la cavalcada d’aquest any al seu pas per la plaça Catalunya serà silenciosa per afavorir la inclusió de les persones neurodiverses. A més, els caramels que es repartiran seran sense gluten.

Consulta també la programació de les cavalcades de Lloret de MarBlanes.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit