Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els hotelers de Lloret aturen la dessaladora privada fins a l’any que ve


El Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar ha aturat la implantació de la dessaladora mòbil, temporalment. Aquest equipament s’havia d’instal·lar al passeig marítim per poder omplir les piscines aquest estiu.

Els establiments de Lloret de Mar havien comprat una dessaladora mòbil que havien d’instal·lar en un extrem del passeig marítim a partir d’aquest mes de juny. Aquesta instal·lació havia d’agafar aigua del mar, treure’n la sal, i abocar-la en un dipòsit perquè camions cisterna la repartissin pels hotels i omplir-ne la piscina. Ara bé, les pluges d’aquesta primavera han aixecat la fase d’emergència per sequera i això permet als hotelers omplir les piscines amb aigua de la xarxa pública. Així, el gremi ha decidit ajornar el projecte ‘sine die’ perquè els hotelers no necessiten dessalinitzar l’aigua amb la fase d’excepcionalitat vigent.

Des del Gremi d’Hostaleria de Lloret apunten que faran un ús “molt responsable” de l’aigua en el reompliment de piscines aquest estiu, però descarten posar la dessaladora en funcionament. L’horitzó és el gener del 2025, que és quan previsiblement s’acabaran les reserves hídriques que hi ha actualment. Tot i que si no plou més, el Govern haurà de tornar a aplicar restriccions.

En aquest sentit, el gremi ja treballa perquè si fes falta es posés la dessaladora en funcionament a partir del gener. Ho faran, però, en un altre punt que no generi impacte visual com estava previst que passés en un dels extrems del passeig marítim. Des del gremi i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar estan estudiant ubicacions alternatives. Una d’elles és instal·lar-la a prop de la depuradora que hi ha al municipi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit