Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els escombriaires de Santa Coloma convoquen vaga indefinida


Els treballadors que fan la recollida d’escombraries i la neteja viària a Santa Coloma de Farners han convocat vaga indefinida a partir del dia 19 de setembre per reclamar millores salarials. Tots ells treballen a l’empresa Nora, que depèn del Consell Comarcal de la Selva i de l’Ajuntament de Blanes. A Santa Coloma, la plantilla la formen 31 treballadors. Els escombriaires critiquen que tenen un conveni “obsolet” des del 2020, que se’ls incompleixen drets laborals i que porten temps esperant una equiparació salarial que no arriba. La vaga arriba a les portes de la festa major.

L’empresa Serveis Mediambientals de la Selva, Nora S.A., depèn del Consell Comarcal i s’ocupa de la recollida de deixalles i la neteja viària a diferents municipis de la comarca. Els treballadors del centre de Santa Coloma de Farners asseguren que, des de fa tres anys, estan intentant negociar un nou conveni amb l’empresa, però que les converses estan encallades.

Una diferència de 10.000 euros anuals respecte altres centres

“Sempre ens diuen que no poden apujar salaris més enllà del que marca la llei; però la realitat és que, si comparem la nostra situació amb la d’altres centres de treball, la diferència és de fins a 10.000 euros anuals”, critica Daniel García, delegat de la UGT al comité. La plantilla de Nora a Santa Coloma, formada per 31 treballadors, també critica que tot i que l’empresa els ha promès equiparar salaris, a la pràctica això no ha passat mai. “Les paraules se les emporta el vent”, lamenta el delegat sindical.

La plantilla també critica que Nora ha incomplert acords econòmics i també drets laborals i socials dels treballadors. Com a exemple, García explica que, entre d’altres, hi ha desacord amb els calendaris anuals. Com apunta, hi ha que inicialment són festiu, però al final es canvien i els treballadors han d’anar a la feina.

El dilluns de la setmana vinent, els representants sindicats tenen una reunió amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’empresa per intentar desencallar la situació. Si no hi ha moviments i la trobada no és fructífera, la vaga indefinida començarà el dimarts 19 de setembre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit