test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme acollirà una cinquantena de festivals fins a finals d’any

La temporada de festivals maresmencs s'allargarà fins al desembre


La comarca del Maresme acollirà prop de 50 festivals de música aquests pròxims mesos. Les novetats principals d’aquest any són el Santvi Fest, el Mar d’Estiu i el Santa Cultura (Santa Susanna). Aquests nous festivals es combinaran amb propostes de més trajectòria com el Canet Rock, el Psychobilly Metting (Pineda de Mar) o el Festival Jazz Galet Club.

La temporada de festivals maresmenca ha arrencat ja aquest mes de maig. Les propostes que se celebraran aquests últims dies són el Festival Floral, a Vilassar de Dalt i de Mar, del 24 al 26 de maig. També el Festival Ulisses x Endofest, de Premià de Dalt, que es farà el 25 de maig. A més del 48è Festival Jazz Galet Club, de Sant Pol de Mar, i l’Aplec de la Sardana de Calella, que serà del 31 de maig al 2 de juny.

Festivals d’estiu

Pel que fa al juny, Mataró acollirà La Modesta – Cicle de Música de Cambra de Mataró, concert núm. 13 el 8 de juny. del 3 al 9 de juny també se celebrarà el 22è reloaded SCREAMIN’ FESTIVAL a Calella. Aquest municipi també acollirà el Mediterranean Guitar Festival (del 17 la 14 d’octubre), el Calella Folk Festival 2024 (18 de juny al 3 de juliol) i també començarà el NEC’24. També al juny se celebrarà el MÚSICA & DRINKS a Sant Vicenç de Montalt el 29 de juny, i el 6 i 20 de juliol; el XII Festival de Música de l’Espai l’Amistat, a Premià de Marel 29 de juny i la 4a edició del Fem Palafolls, del 28 al 30 de juny.

De cara al juliol, Teià acull el REMOR. Música i patrimoni el 4, 11, 13, 18 i 25 de juliol. Alella, per la seva banda, acollirà la 14a edició de Músics en Residència del 4 al 6 de juliol. També hi haurà el 30è Psycobilly Meeting International Summer Festival, a Santa Susanna, del 2 al 9 de juliol.

El Canet Rock, de Canet de Mar, serà el 6 de juliol; i la 13a edició del Temporada Lírica, a Calella, el 13 de juliol. Santa Susanna també acollirà el Santa Cultura del 13 al 14 de juliol. A més, hi haurà la 12a edició del Festival de Música i Sensacions d’Òrrius (17 al 19 de juliol); el Nits de Veus, de Premià de Mar (19 i 20 de juliol); el 36è Festival de Música de Cabrils (19 al 21 de juliol) i el Festival Nosaltres de Mataró (18 i 26 de juliol i de l’1 al 22 d’agost).

A l’agost, serà el torn del Santvi Fest de Sant Vicenç de Montalt (1 al 4 d’agost). També de la Garrinada d’Argentona (4 al 6 d’agost. A més, hi haurà el 32è Festival d’Arenys de Mar (2, 9, 16, 23 i 30 d’agost); el Concerts a Massorrà a Sant Andreu de Llavaneres (2, 9, 16, 23 i 30) i el Let’s Swing Calella (1, 8, 15 i 22 d’agost).

També serà el torn del Mar d’Estiu, entre Santa Susanna i Pineda de Mar. A més del festival La Gruta, d’Arenys de Mar, el Posidònia Fest i el 22è Festival d’Havaneres de Sant Pol de Mar.

Festivals de tardor 

La tardor també tindrà festivals al Maresme. Seran el Calella Harmonica (12 al 15 de setembre) i el Parcs en Concert – Parc del Montnegre i el Corredor de Mataró (29 de setembre). També la XI edició del Festival Enrroka’t a la Sorra de Montgat (10 de setembre).

A l’octubre hi haurà el FIBM 2024 de Malgrat de Mar (9 al 13 d’octubre). A més del Festival 2 Terços de Mataró, el Sing for Gold de Calella (24 al 28 d’octubre) i la Temporada de Clàssica La Massa Teatre de Vilassar de Dalt.

De cara el novembre hi haurà la 42a Setmana de Música Antiga de Mataró i el IX Festival de Música del Masnou (9, 10 i 16 de novembre).

L’any clourà amb el XXXV Cicle de Concerts d’Orgue a Cabrera de Mar, al desembre.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit