Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat un pressupost de 55 MEUR pel 2024

L'àrea d'Acció Climàtica és la que comptarà amb una partida més elevada de més de 27 MEUR


El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat el pressupost per aquest 2024. En total, per aquest any, l’ens comarcal comptarà amb 54.813.368,07 €. Aquesta xifra és més baixa que la del pressupost de l’any passat. Més concretament, la diferència entre el pressupost del Consell Comarcal del Maresme del 2023 i el d’enguany és de 112.309 €. Així, el Govern comarcal exposa que ha elaborat un pressupost que trenca una dinàmica de creixement exponencial.

L’aprovació del pressupost del 2024 va comptar amb el suport de les forces del govern: Junts i ERC. L’oposició, formada per PSC, PP, Comuns, CUP, Ara Pacte Local i Vox, van votar-hi en contra. Això va suposar un empat entre els dos blocs. Així es va recórrer al vot qualitatiu del president per tirar endavant el pressupost per aquest 2024.

El president del Consell Francesc Alemany ha explicat que el d’aquest 2024 és un pressupost de “contenció” que s’ha elaborat en un clima de “tempesta perfecta”. Així, Alemany ha apuntat que hi ha tota una sèrie d’elements que obliguen a la institució a “mantenir un equilibri financer que ajusti els ingressos ordinaris a les despeses ordinàries”. A més, també subratllen que aquest pressupost també arriba en un any de transició. En aquest sentit, Marc Bosch, conseller delegat de Governança, Serveis Interns i Recursos Humans, ha afirmat que des de l’ens s’estudiarà l’estructura per “fer més eficients els serveis que prestem”.

Les partides del pressupost maresmenc pel 2024

El 97,2% del pressupost del Consell Comarcal del Maresme es concentra a les àrees d’Acció Climàtica i Territori i Drets i Serveis a les Persones.

Segons l’ens comarcal, Acció Climàtica comptarà amb 27.706.881 € i “el gran repte” serà la nova gestió dels serveis del Cicle Urbà de l’Aigua amb el sanejament d’aigües residuals, l’abastament d’aigua potable i la regeneració d’aigua depurada.

Per la seva banda, Drets i Serveis a les Persones tindrà una partida de 25.586.959 €. L’ens comarcal subratlla que es continuarà treballant per millorar la situació de les persones en situació de vulnerabilitat o risc social i per abordar el problema de l’habitatge a la comarca, entre d’altres.

Governança, Transparència i Serveis Interns serà la tercera àrea en pes econòmic amb uns ingressos de 2.692.550 €. En aquest àmbit l’ens planteja continuar treballant per la consolidació de l’administració electrònica i, també, mantenir el projecte de borses comarcal del personal. A més, també assenyala que s’està treballant en la segona edició del projecte de selecció unificada de policies.

Per últim, Desenvolupament Econòmic, amb 1.826.976 €, continuarà enfocat a fomentar i millorar l’ocupació, el mercat laboral i el teixit empresarial, segons explica el Consell Comarcal.

 

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit