test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell Comarcal de la Selva incrementa un 16% la recollida selectiva en cinc anys


El Consell Comarcal de la Selva ha presentat resultats de la gestió de residus del 2021 i en destaca l’increment del 16% en recollida selectiva en els últims cinc anys.

El president del Consell Comarcal Salvador Balliu, el conseller de Medi Ambient, Residus i Sanejament Quim Vivas i la cap de la unitat de Medi Ambient Mònica Peso han fet balanç dels nous projectes en una presentació aquest dimarts.

 

L’ens comarcal compta amb la delegació de competències de setze municipis i dona el servei amb l’empresa de recollida comarcal Serveis Mediambientals de la Selva NORA S.A.

Vuit municipis tenen en marxa el porta a porta. Breda, Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar, Osor, Sils i Hostalric ho tenen a tot el poble i Caldes de Malavella i Blanes a una part del municipi. Durant aquest 2022 s’implementarà a Amer, Riudarenes, Sant Julià de Llor i Bonmatí i Santa Coloma de Farners.

Quim Vivas també ha parlat de la taxa justa, “que vagi en consonància amb els residus que cadascú genera”, i de les inversions que faran per a campanyes de conscienciació ciutadana.

 

La recollida selectiva gestionada per al Consell Comarcal ha incrementat un
13%, passant a un 54% l’any 2020. Els municipis amb porta a porta han superat
el 75% de recollida selectiva.

S’han deixat de portar a l’abocador un total de 10.165 tones de rebuig i, segons l’informe presentat, la petjada de carboni dels residus de la Selva ha disminuït més del 5% de les seves emissions de forma consecutiva durant els últims 3 anys.

A la planta de compostatge de la Selva s’han produït 2.565 tones de compost destinat a
agricultura i jardineria com a adob orgànic i la comarca ja compta amb un total de 2.903 llars que fan compostatge de les restes orgàniques que generen.

(Foto: Consell Comarcal de la Selva)

Laura Llunell
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit