Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El CAP de Tordera posa en marxa el programa Cuidador Expert

L’Equip d’Atenció Primària de Tordera impulsa el programa Cuidador Expert per a cuidadors de persones amb demència. Aquest projecte, que començarà executar-se aquest febrer, té l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida del cuidador a través de la seva autocura, beenestar emocional i la gestió del grau de sobrecàrrega. A més, també ofereix eines per a tenir una millor cura del familiar amb demència.

El programa Cuidador Expert gira al voltant de la figura d’un cuidador real que ciu en primera persona el fet de tenir cura d’un familiar amb demència, malaltia crònica complexa o transtorns mentals greus.

El dimecres 1 de febrer es farà una sessió informativa on s’exposarà el funcionament del grup. Es farà a l’antic hospital de Tordera a les 16h. Durant l’acte es recolliran les dades de totes les persones que vulguin formar part del grup de suport. Ara bé, l’únic requisit per ser admès al programa és ser cuidador d’un familiar amb demència i residir a Tordera o Fogars de la Selva.

Cuidador Expert es desenvoluparà en nou sessions d’una hora i mitja entre el febrer i l’abril a càrrec d’un equip format per dues infermeres i una referent de benestar emocional. Aquestes sessions estaran conduïdes per un cuidador expert que ha rebut formació específica triat pel mateix equip. A més, el grup també és un espai on els participants poden conèixer i compartir inquietuds.

Foto: Institut Català Salut Girona

Gemma Masó
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!