test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Cristina Mundet, alcaldessa de Vilobí d’Onyar: “La proposta de construcció de l’estació que fa el Ministeri de Transports és una aberració”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Cristina Mundet, alcaldessa de Vilobí d’Onyar. Amb ella hem parlat sobre l’oposició del municipi a la ubicació de la futura estació del Tren d’Alta Velocitat.

Mundet explica que a la reunió informativa que es va fer fa mesos amb el Ministeri de Transports, l’opció que es presentava no tirava cap casa a terra. Ara bé, la proposta d’enginyeria que va sortir la setmana passada, segons Mundet, proposa tirar tres cases a terra. Una proposta que l’alcaldessa qualifica d'”aberració”.

Des de Transports es presenten dues opcions per la construcció de l’estació de Tren d’Alta Velocitat. D’una banda, una en què, com explica Mundet, no es tira cap casa a terra, és més sostenible i respectuosa, però està més allunyada de l’aeroport i l’enllaç entre infraestructures es fa per carretera. L’altra, l’escollida pel ministeri, és més rendible socioeconòmicament, però tira tres cases a terra i fa passar una plataforma elevada per fer l’enllaç per sobre de les cases del veïnat. L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, però, afegeix una tercera proposta on la construcció de l’estació i les vies es faci per l’altra banda on tot són camps i l’orografia és la mateixa. Una proposta alternativa “menys traumàtica i millor pel veïnat”, segons Mundet.

L’alcaldessa apunta que el veïnat de Vilobí ja es veu afectat per l’aeroport i, si la proposta tira endavant, s’hi sumarà l’impacte de l’estació; una infraestructura que té una previsió de 2,5 milions de passatgers anuals. “Ja n’hi ha prou, els diners no ho paguen tot, hi ha d’haver un equilibri”, sentencia Mundet.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit