Malgrat de Mar busca voluntaris per participar en una nova campanya de ciència ciutadana per estudiar l'”efecte illa de calor” al municipi. Aquesta iniciativa forma part d’un treball de fi de grau de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb I-Change Barcelona. També hi col·labora la Regidoria de Sostenibilitat de Malgrat, com assenyalen, per tenir dades sobre la formació d’illes de calor urbanes en el municipi i com aquestes afecten en el consum de recursos, en la salut dels habitants i en el conjunt de l’ecosistema urbà.
Les ciutats tenen tendència a tenir unes temperatures més elevades que les zones menys urbanitzades, especialment durant la nit. Aquesta diferència de temperatura és el que s’anomena “efecte illa de calor”.
Les persones voluntàries interessades a formar part d’aquest nou projecte participaran en una xerrada informativa que es farà el 10 de maig a la tarda. En aquesta sessió s’informarà sobre el funcionament i la importància d’aquesta iniciativa. A més, cada voluntari rebrà un aparell Meteotracker per obtenir les dades. Aquest aparell s’ha de col·locar en una bicicleta i el voluntari haurà de fer un recorregut de màxim trenta minuts al migdia i trenta minuts més al vespre per registrar dades.
El nombre de Meteotrackers disponibles és limitat. Així, el consistori malgratenc apunta que si el nombre de voluntaris s’excedís al previst, es podria fer el recorregut en parelles o grups petits o fins i tot proposar una segona data perquè tothom pugui participar. Així, assenyalen, es podrien tenir més dades per a l’estudi.
Les persones interessades en el projecte de ciència ciutadana de Malgrat han d’apuntar-se en aquest formulari de la Universitat de Barcelona.