L’Ajuntament de Santa Susanna ha rebut el Premi CETT Alimara 2024 pel projecte ‘Càlcul i verificació (AENOR) de la petjada de carboni del sector turístic de Santa Susanna’. El guardó s’inclou en la categoria Through Sustainability.
Al gener, el municipi de Santa Susanna es va convertir en la primera destinació turística de sol i platja d’Espanya en certificar oficialment la seva petjada de carboni. Ho va fer d’acord amb l’estàndard internacional ISO 14064. L’empresa Global Omnium va fer tot el procés de càlcul i preparació necessari per fer l’estudi. Així, va certificar que el turisme a Santa Susanna, durant el 2023, va tenir un impacte de 335.465,09 tones de CO₂ a l’atmosfera. Aquesta dada ha estat avalada per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR).
La certificació abasta la totalitat del cicle de vida de l’activitat turística. Així doncs, inclou el transport des del destí fins al municipi; allotjament i consum dels turistes, excursionistes i passatgers de creuers. També aglutina el consum d’energia i aigua; transport intern; neteja viària, i infraestructures. Amb aquesta certificació, com assenyalen des de l’Ajuntament de Santa Susanna, es pot començar a dissenyar una estratègia de reducció de les emissions o la seva compensació.
Els Premis CETT
Els Premis CETT Alimara Barcelona es van crear el 1984. Els organitza pel CETT, el centre universitari de referència de Turisme, Hostaleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, i B-Travel. A més, compten amb la col·laboració de l’Organització Mundial de Turisme i la Generalitat.
Aquests premis reconeixen aquells productes, serveis, estratègies o accions que aporten una visió innovadora en l’àmbit de la comunicació, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca als sectors turístic, hoteler i gastronòmic.
L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier ha recollit el premi aquest dijous. Ha sigut a La Nits dels Alimara, que s’ha fet a l’Hotel Alimara de Barcelona.