Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Canvi d’hora: aquesta matinada el rellotge s’endarrerirà una hora


La matinada d’aquest dissabte torna l’horari d’hivern i a les tres tornaran a ser les dues. Per tant, els rellotges s’endarreriran una hora i podrem dir allò que dormirem una hora més. Aquest canvi d’horari s’allargarà fins la matinada del diumenge 31 de març, quan tocarà tornar a l’horari d’estiu.

El canvi d’hora s’aplica a tots els estats membres de la Unió Europea per aconseguir un estalvi energètic que un estudi de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) del 2015 -per tant no actualizat- xifra en uns 300 milions d’euros a l’Estat espanyol. Però cada vegada són més els experts que demanen abolir la mesura.

En un informe del 2018 de la comissió d’indústria, investigació i energia del Parlament Europeu es detalla que els canvis d’hora poden produir estalvis energètics, però són marginals i hi ha dubtes que el benefici es produeixi a tots els Estats membres de la Unió Europea.

El debat sobre si cal abolir el canvi horari va sorgir el 2018. Llavors la Comissió Europea va fer una consulta pública en què van participar 4,6 milions de ciutadans. Més del 80% es va pronunciar a favor d’acabar amb la mesura. En base als resultats, la comissió va proposar que el març del 2019 es produís l’últim canvi d’hora, un extrem que no s’ha produït perquè els Estats no es posen d’acord. No es preveuen canvis almenys fins al 2026.

Foto: Pexels

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit