Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes presenta el Pla d’Actuació Municipal de l’equip de govern

Inclou 180 mesures distribuïdes en els eixos de Medi Ambient, Promoció de la Ciutat, Participació i Seguretat, Acció Social, Joves i Gent Gran i Cultura i Patrimoni


L’Ajuntament de Blanes ha presentat el Pla d’Actuació Municipal (PAM) que ha dissenyat l’equip de govern pel període de mandat 2023-2027. Aquest full de ruta marca els principals objectius que es volen assolir i diferents actuacions per aconseguir-ho. De fet, el PAM recull un total de 180 mesures distribuïdes en cinc eixos: Medi Ambient; Promoció de la Ciutat; Participació i Seguretat; Acció Social; Joves i Gent Gran; i, Cultura i Patrimoni.

180 propostes en cinc eixos

La presentació del PAM s’ha fet aquest dijous al vespre al Teatre Municipal de Blanes. Hi han intervingut, l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández (PSC), però també tres representants més de l’equip de govern. Han sigut, el primer tinent d’alcalde, Joan Felip (Junts x Blanes); la tercera tinent d’alcalde, Rosa Aladern (Grup Blanes); i, el cinquè tinent d’alcalde, Mario Ros (Blanes Sí).

La presentació del PAM s’ha hagut d’endarrerir arran del calendari electoral que el país ha viscut els últims mesos, encadenant les eleccions al Parlament i les europees. En un principi, com ha assegurat l’alcalde, estava previst que es presentés a l’abril d’enguany. Ara bé, aquest dijous s’han presentat les 180 actuacions que l’equip de govern, format després del 28M, vol dur a terme durant el seu mandat. L’objectiu, com han coincidit els diferents ponents de l’acte, és “avançar i millorar per generar noves il·lusions i noves oportunitats”.

Punts que ja s’han començat a dur a terme

Les 180 mesures del PAM s’han repartit en tres etapes: des d’ara mateix, en el futur immediat i a més llarg termini. A més, també s’han dividit en cinc grans eixos per aconseguir una Ciutat Verda, Neta i Sostenible; Competitiva i amb Oportunitats de Negoci; i, per a les Persones. A més, el PAM 2023-2027 també posa el focus en la Participació, Transparència i Seguretat i en potenciar la Cultura i el Patrimoni. Així ho ha exposat l’alcalde blanenc, Jordi Hernández.

“Són cinc queixos, que bàsicament són el Ciutat Verda i Sostenible; una Ciutat Competitiva i d’Oportunitats, que parla a més de tot aquest tema de promoció econòmica i generació d’oportunitats; una Ciutat per les persones, que creiem que és bàsic, la Ciutat ha de ser per les Persones, i això ha de ser recuperar espais públics fins als serveis socials. També una Ciutat Participativa, Transparent i Segura, creiem que la participació ciutadana ha de ser cabdal, de fet un dels punts és reforçar aquest codi de participació ciutadana que tenim. I, una Ciutat de Patrimoni i Cultura, crec que amb això Blanes té un patrimoni i cultural és enorme, aquí portem, per exemple, des del BUF que ja havíem fet la primera edició, el Festival de Cinema que ja havíem fet la primera edició, però també com hem rescatat el fons documental de la SAFA. En resum, són aquests cinc grans eixos, són 180 punts. D’aquests ja n’hem fet molts, per exemple la municipalització de les escoles bressol; el cobriment de la pista Masforit, que el projecte està en revisió i avança positivament;  l’arranjament de la Forcanera, que també és una pista que guanyarem; el MIEM, que també s’està fent… Vull dir que durant aquest any, la veritat és que hem fet bastanta feina.”

Així, el batlle remarca que en el primer any de mandat, ja s’han impulsat moltes de les accions que es recullen en el PAM. Algunes són el Pla Activa’t, la contractació del Tècnic de Salut o l’organització del Festival Internacional de Cinema i el BUF, entre d’altres.

Bona valoració del pacte de govern en el primer any

En aquest primer any de mandat del govern de coalició blanenc, l’alcalde Jordi Hernández en fa una valoració positiva.

“Doncs fem una valoració positiva, crec que el pacte és l’idoni. Així ho diuen també les eleccions, se’n demostra com creixen tan junts com el PSC a les eleccions tan nacionals com europees”. 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit