Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes i Arbúcies presenten una candidatura perquè les Catifes siguin Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

El Parlament de Catalunya ha aprovat donar suport a aquesta candidatura liderada per la Federació Catalana de Catifaires


Els municipis de Blanes i Arbúcies han presentat una candidatura per inscriure l’art de crear catifes de flors com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

La candidatura està liderada per la Federació Catalana de Catifaires. Aquesta organització, a la qual pertanyen les entitats selvatanes, fa 18 anys que treballa per posar Catalunya en el mapa del món catifaire. A més, també treballa per consolidar el moviment social, cultural i artístic. De fet, com a reconeixement a la tasca que duu a terme la Federació, el Parlament de Catalunya, ha aprovat fonar suport a aquesta candidatura per ser patrimoni de la UNESCO.

Aquesta candidatura s’ha impulsat de manera conjunta amb Mèxic, Malta, Bèlgica i Itàlia, tots països que també participen en l’art de crear catifes. Està prevista que la candidatura es presenti aquest 2024 i es valori d’ara a l’any vinent.

D’una banda, Blanes fa prop de mig segle que el veïnat del barri de Raval amb el rector de la Parròquia Santa Maria que van recuperar l’antiga tradició de mitjans del segle XX d’elaborar catifes de flors. Aquesta tradició es fa coincidint amb la Diada de Corpus.

Pel que fa a Arbúcies, les Enramades són una festa popular datada per primer cop el 21 de juny de 1589. Des de llavors, cada any Arbúcies ha celebrat Les Enramades, una festa declarada d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit