Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes acull la 79a Travessia Popular del Port aquest diumenge


Blanes acollirà la 79a Travessia Popular del Port aquest diumenge 6 d’agost. Aquesta tradicional prova, limitada a un màxim de 400 participants amateurs de totes les edats, arrencarà a les 10 del matí al Passeig de Mar, a l’alçada del Banc dels Músics.

La Travessia Popular del Port és una prova amb un recorregut de 900 metres, una distància que s’ha mantingut durant els gairebé 80 anys d’història. Després de la sortida, cal nedar prop de la platja en direcció a Sa Palomera, i un  cop travessades les boies de senyalització, tornar per la part més externa fins el mateix lloc de sortida.

79 edicions amb petits canvis

Durant les 79 edicions, la Travessia ha tingut pocs canvis. Al 2019, però, es va incloure algun canvi a la travessia: l’ubicació del punt d’inici i final del recorregut. D’una banda, la Travessia Popular del Port de Blanes va passar de ser lineal a ser circular. Així, el recorregut es va traslladar al Passeig de Mar, amb l’inici i al final on hi ha el Monument al Sardanista. L’any passat, a més, la Travessia va incloure una quarta categoria per persones que s’identifiquen com a no binàries: l’Open de Gènere No Binari. Enguany, la Travessia Popular del Port tornarà a tenir 4 categories: Open Masculí, Open Femení, Open Especial – per persones amb mobilitat reduïda -, i, Open de Gènere No Binari.

Per l’edició d’enguany de la Travessia, a més, els trofeus i medalles que es lliuraran s’han manufacturat amb fusta ecològica. Així, com expliquen des de l’Ajuntament de Blanes, la Travessia vol contribuir amb la preservació del medi ambient d’acord amb els objectius que mana l’Agenda 2030.

La 79a Travessia Popular del Port de Blanes tindrà un màxim de 400 participants. Les inscripcions, que es poden fer en aquest enllaç, es tanquen aquest divendres. En el cas que quedin inscripcions lliures, el diumenge 6 els participants que vulguin també podran inscriure’s abans de començar la prova.

Foto: Ajuntament de Blanes 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit