Arenys de Mar celebra, del 10 d’octubre al 9 de novembre, la 30ena edició de les jornades gastronòmiques del Calamarenys. Es tracta d’un dels esdeveniments culinaris de més renom del Maresme. L’objectiu és posar en valor un producte autòcton i emblemàtic de la costa arenyenca com és el calamar de potera, conegut per la seva qualitat i sabor únic.
Participants del Calamarenys
Una vintena de restaurants de la vila ofereixen plats especials elaborats amb calamar d’Arenys. Entre aquests podem trobar la fideuà amb camagrocs, arròs melós amb ceba caramel·litzada o el briox de calamar amb maionesa d’ají groc. De fet, la idea és que cada establiment proposa menús degustació que reivindiquen la cuina marinera local.
Activitats
Les jornades del Calamarenys es complementen amb activitats paral·leles com el Bioblitz “Apropa’t a la natura”, sortides en barca amb música en directe tots els diumenges, visites guiades pel patrimoni marítim i tallers familiars, com L’hora del conte especial Calamarenys. El divendres 24 d’octubre destaca el showcooking “La Cuina Pim Pam de l’Arnau”, a càrrec del cuiner i comunicador Arnau Paris, conegut pel programa Cuines de 3Cat. El mateix vespre, el Sopar Popular del Calamarenys celebrarà els 30 anys d’aquestes jornades amb música en directe del grup d’havaneres La Vella Lola.



