Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Àngel Canosa: “No és un projecte per prevenir el canvi climàtic, perquè ja no el podem aturar, sinó per adaptar-nos-hi”

 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens hi han acompanyat Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil a Blanes, i Àngel Canosa, alcalde de Blanes, per parlar sobre el projecte europeu Resist.

Segons han explicat Pouy i Canosa, el projecte Resist ha de permetre accelerar la transformació i l’adaptació al canvi climàtic. És una iniciativa que s’implementarà en una dotzena de regions europees. A Catalunya, els primers municipis a acollir aquest projecte són Blanes i Terrassa.

Àngel Canosa ha manifestat que “no podem escapar de la situació climàtica”. El batlle ha recordat episodis com el temporal Glòria, episodis que “ens canvien a tots”. En aquesta línia, Canosa ha sentenciat que el projecte Resist no és per prevenir el canvi climàtic, “perquè ja el tenim aquí i no el podem aturar”, sinó que és per adaptar-nos-hi.

Josep Lluí Pouy ha afirmat que cal un canvi de paradigma en les respostes davant d’emergències com el temporal Glòria. “Hem d’actuar abans”, ha dit el cap de Protecció Civil. El projecte Resist, com ha explicat, els garantirà eines per poder tenir temps de resposta. “Hem de tenir preparaddes totes les eines abans que passi res”, ha explicat Pouy.

Algunes de les mesures que s’inclouen dins del projecte Resist són sensors a la zona alta del riu Tordera, per poder actuar en cas de desbordaments, o la incorporació d’una aplicació mòbil com a mètode d’avís per la població. Segons Pouy, “els sistemes preventius són fonamentals”.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!