test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes crea la figura de l’agent ciutadà per vigilar les platges per la falta de socorristes


Les platges de Blanes tenen la meitat de socorristes que l’any passat. Enguany només n’hi ha 13 dels 25 previstos donat que no s’han presentat suficients candidats per cobrir la demanda del municipi durant la temporada d’estiu. I és que els requisits de la Generalitat per contractar socorristes han canviat. Fins ara, la costa blanenca havia estat vigilada per professionals amb un títol expedit per Creu Roja o altres entitats però ara el Govern exigeix el grau mitjà de Salvament i Socorrisme amb les pràctiques fetes, un extrem que dificulta trobar professionals per una feina estacional encara que la contractació es faci directament des del consistori.

La solució que han trobat des de l’Ajuntament de Blanes ha estat la incorporació de la figura d’agent ciutadà, que vigila la platja i, davant una emergència, avisa el socorrista, la Policia Local o Protecció Civil. Aquest estiu, hi ha un equip d’una dotzena de persones que fan aquesta funció a les platges blanenques.

El cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, lamenta que sigui tan complicat i no entén com algú que ha vigilat les platges de Blanes durant molts anys, ara no ho pugui fer. A més, alerta que és contraproduent perquè la mesura ha fet que no hi hagi prou socorristes, pels prop de tres quilòmetres de costa de Blanes.

“En definitiva, el que fem és posar més ulls a les platges de Blanes, perquè de gent hi ha la mateixa i de socorristes només n’hi ha la meitat. Però hem de complir amb el que ens diu la Generalitat. M’agradaria saber si a tot arreu ho fan com nosaltres”, remarca Pouy.

Una acadèmia per preparar socorristes

Per posar solució a la falta de socorristes, Pouy ha revelat que l’Ajuntament crearà un centre docent per impartir els estudis necessaris per tal de formar professionals del sector. La voluntat és poder disposar d’aquests socorristes quan arribi la temporada d’estiu, que es concentra bàsicament els mesos de juny, juliol i agost.

Foto: Gerard Vilà/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit