Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Era un somni meu poder explicar art, indumentària i temes d’imatge personal d’una manera tan viscuda i tenint en compte el context”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Pere Masó, un dels organitzadors de l’exposició ‘Indumentària tèxtil artesanal popular s. XIX-XXI’. Amb ell hem parlat sobre aquesta mostra que ha aplegat més de 400 peces.

Masó explica que la gran promotora d’aquesta mostra és Carmen Palma, una veïna, també, de la Cellera que fa uns anys ja havia organitzat una exposició de vestits de núvia. Tot i això, Masó assenyala que afegir-se al projecte d’aquesta nova exposició “era un somni meu poder explicar art, indumentària i temes d’imatge personal d’una manera tan viscuda”. Masó destaca que “és sorprenent quan sent a parlar les senyores a l’exposició comentant les peces, sobre qui les va fer i amb quina tècnica”

“Al poble de la Cellera hi ha molta vocació artística i hi havia moltes persones que es dedicaven al tema de la indumentària i als brodats”, explica. Així, l’exposició “ha aconseguit recollir peces del més antic que hi havia en moltes cases”. Com diu Masó, “la bona relació entre els veïns ha fet un bon teixit per les aportacions d’aquestes peces”. També ha contribuït a l’assistència. “El dia de la presentació vam ser 70 persones i, després, cada dia, de mitjana, han vingut 60-65 persones”, explica. De fet, assenyala que s’ha allargat fins aquest dimecres perquè “ens van demanar que s’allargués per poder-la veure”.

Masó assenyala que a Catalunya no s’ha fet cap exposició igual que aquesta de la Cellera, “per quantitat i qualitat”. De fet, destaca que “el gipó que hem vist a la Cellera és més antic que el que tenen al Museu del Tèxtil de Terrassa”. A més, Masó no descarta treballar per mirar de portar l’exposició a Girona o Barcelona.

D’altra banda, Pere Masó també apunta que, arran de l’exposició s’ha creat una comissió per treballar perquè aquestes peces i tantes altres es conservin a la Cellera i no es perdin pels canvis generacionals.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit