Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tordera celebrarà la 47a Fira Mercat del Ram del 22 al 24 de març

Les principals novetats són la recuperació de la programació el divendres a la tarda, la recuperació de la Fesolada i el museu a l'aire lliure sobre la pagesia


L’Ajuntament de Tordera ha presentat aquest dimecres el cartell de la 47a Fira Mercat del Ram. Enguany, la fira se celebrarà, com és habitual, al Parc Prudenci Bertrana els dies 22, 23 i 24 de març. Així, la Fira Mercat del Ram de Tordera recupera la programació del divendres a la tarda, una de les novetats de l’edició d’aquest any.

L’alcaldessa Elisabet Megías Pinòs ha explicat, durant la presentació del cartell, que aquest any la Fira Mercat del Ram girarà al voltant de tres eixos principals: identitat, tradició i cultura.

“Volem reivindicar la Fira del Ram, a banda de ser la Festa Major Petita de Tordera, com un espai de recuperació i reivindicació de la identitat, la cultura catalana i de la tradició local. Sobretot del que era la fira: una extensió gran del mercat dels diumenges i que fa 47 anys que es porta al Parc Prudenci Bertrana. Pensem que ara, en la situació en la qual es troba la pagesia amb les seves reivindicacions, era important donar-los-hi suport. És molt important donar suport a la llengua catalana; hi haurà un espai molt destacat de llengua i política lingüística. Sobretot, la tradició, que ens arriba a través de les entitats, del producte de proximitat de la Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera i de totes les empreses locals que aquest any han incrementat la seva presència a la fira.”

Megías ha destacat que la fira vol “fer valdre el fet de comprar a casa i, també, la nostra pagesia”. A més, ha afegit que la fira d’enguany és una “aposta ferma pel producte local i el comerç de proximitat”.

En aquest sentit, Aniol Canals Carbó, regidor de Fires i Mercats i director de la Fira Mercat del Ram de Tordera, ha destacat que aquest any s’ha augmentat el nombre d’expositors que hi haurà a la fira arribant a superar el centenar. Així, l’espai firal comptarà amb més de 6.000 metres quadrats i representarà “molts sectors comercials diferents. És una fira multisectorial”.

Novetats de l’edició

A banda dels expositors, la 47a Fira Mercat del Ram de Tordera també comptarà amb més d’una cinquantena d’activitats programades al llarg de tot el cap de setmana. Si bé la programació completa es farà pública en els pròxims dies, l’alcaldessa i el regidor han avançat dues activitats: la Fesolada i el Museu de la pagesia.

D’una banda, aquest any es recupera la Fesolada. Aquesta activitat, que serà gratuïta. D’altra banda, la fira tindrà un espai museístic a l’aire lliure on s’hi exposarà maquinària per mostrar l’evolució del sector agrícola al llarg dels anys. Així ho ha explicat el regidor.

“Serà una edició on hem inclòs algunes novetats com és el Museu a la pagesia. Altres anys havíem tingut edicions amb una exposició més petita i aquest any tindrem tota una exposició a la part final del recinte firal amb molta maquinària agrícola, tant de petites dimensions com de grans dimensions, i també de diferents eines. Una altra activitat que farem serà una Fesolada, amb els fesols de ganxet de la terra, de Tordera. Seran comprats a través de la Cooperativa i també els faran ells. Llavors, serà una fesolada gratuïta, però volem remarcar tot l’esforç tant el cultiu com l’elaboració d’aquests fesols.”

També queda per revelar qui serà la persona encarregada d’inaugurar la fira. Megías i Canals només han avançat que es tracta d’una “persona vinculada al món de l’empresa i al món del municipalisme”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit