Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Suspès un judici per una violació a Blanes fins que entri en vigor la nova llei que suposa menys pena


L’Audiència de Girona ha suspès un judici per una violació a Blanes que s’havia de fer aquest dilluns. L’advocat de la defensa ha argumentat que la llei de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei de ‘només sí és sí’, entra en vigor el 7 d’octubre i una de les modificacions pot suposar una condemna més baixa per a l’acusat.

La nova llei implica que la pena mínima per aquest delicte passi dels 6 anys de presó actuals a 4, mentre que manté la màxima en 12. L’Audiència ha fixat el judici el 20 d’octubre i l’acusat s’enfronta a 13 anys de presó i 30 dies de localització per violació, maltractament en l’àmbit de la violència sobre la dona i vexacions injustes.

L’advocat de la defensa ha demanat la suspensió del judici i la fiscalia i l’acusació particular no s’hi han oposat. Segons ha concretat el fiscal a la sala de vistes, les parts podrien arribar a un acord segons el qual el processat reconeixeria els fets i acceptaria una condemna.

Tal com recullen els escrits d’acusació, els fets van passar la nit del 24 de gener del 2018 a casa de la víctima, a Blanes. Durant una discussió, els dos van anar a l’habitació i, un cop allà, el processat la va fer caure al llit i s’hi va tombar a sobre. Quan li va intentar fer un petó, la víctima el va mossegar al llavi i va ser aleshores quan, segons les acusacions, la va obligar a despullar-se i la va violar.

Foto: D’esquenes, l’acusat per una violació a Blanes. ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit