Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Roser Vall·llosada: “Veure la llotja de Blanes de gom a gom ha estat molt emocionant”


 

Roser Vall·llosada és organitzadora d’una iniciativa que ha tingut molt èxit aquest estiu al port de Blanes i l’hem entrevistat avui al matí360 de Ràdio Marina. Més de mil persones han participat en les Visites Guiades per “veure i viure l’espectacle de cada tarda”, tal com explica Vall·llosada.

El 2018 no es va poder fer per la pandèmia i aquest 2022 és el primer any que s’ha pogut fer de manera continuada durant tot l’estiu. Els dimarts i dimecres a partir de les quatre de la tarda, els visitants han tingut l’oportunitat d’endinsar-se en l’experiència que es viu al port de Blanes: des que arriben les barques amb el peix fresc fins a la subhasta.

L’organitzadora s’ha mostrat satisfeta: “Veure la llotja de Blanes de gom a gom ha estat molt emocionant”. I espera que l’any vinent, encara que no sigui gratuït com enguany, la gent tingui les mateixes ganes de gaudir d’aquestes visites. Explica que han vingut persones de la comarca, de Catalunya i de la resta de l’estat com Navarra, País Basc i Madrid.

La pesca és un ofici tradicional que passa per dificultats i l’experta considera que aquest tipus d’activitats ajuden “a donar a conèixer peixos no tan coneguts” i que això tingui repercussió en el seu consum.

A més, Vall·llosada creu que les fires que ha impulsat l’Ajuntament de Blanes han ajudat molt a promoure Blanes i el seu port i fa una valoració positiva de la tasca conjunta entre el sector públic i privat.

L’activitat de les visites guiades està organitzada i dinamitzada pel Departament de Promoció de la Ciutat, amb el suport de la Confraria de Pescadors de Blanes, el Grup d’Acció Local Pesquer, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, el Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud. A més a més, es tracta d’una Operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

Foto: Ajuntament de Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit