Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Salut detecta dos casos de dengue a Malgrat

El dengue és una malaltia causada pel virus dengue que fonamentalment es transmet per la picada d'un mosquit tigre infectat. Per tal d'evitar que es continuï transmetent, quan es detecten casos s'extremen les mesures de vigilància i control a la zona. 


El Departament de Salut de la Generalitat ha detectat dos casos de dengue a Malgrat de Mar. A Catalunya, es registren anualment casos de dengue de viatgers que retornen de zones endèmiques. L’any 2022 es van confirmar 120 casos de dengue a Catalunya.

El dengue és una malaltia causada pel virus dengue que fonamentalment es transmet per la picada d’un mosquit femella infectat. Els principals vectors del virus són els mosquits del gènere Aedes, especialment el mosquit tigre. Per tal d’evitar que es continuï transmetent, quan es detecten casos s’extremen les mesures de vigilància i control a la zona.

Salut ha informat la ciutadania de Malgrat que si en els darrers 10 dies, s’hagi viatjat o no, s’han tingut o es tenen símptomes com febre sobtada, mal de cap intens, nàusees o vòmits o dolor darrere ells glòbuls oculars, entre d’altres, cal posar-se en contacte amb el CAP.

El dengue no es transmet de persona a persona, sempre cal la intervenció d’un mosquit tigre. El mosquit comú no transmet la malaltia. Ara bé, mosquit infectat el pot transmetre durant tot el seu cicle de vida, que és entre 10 i 42 dies. Per això en els últims dies, l’Ajuntament de Malgrat de Mar explica que ha reforçat el tractament que periòdicament porta a terme per combatre el mosquit tigre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit