Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El 99,3% de les analítiques de plom en sang fetes a Bonmatí estan dins dels nivells recomanats


El 99,3% de les analítiques de plom en sang que s’han fet a infants i dones embarassades de Bonmatí han donat un resultat dins de la normalitat. De tots els resultats, la mitjana és de 0,966 micrograms de plom per cada decilitre de sang. Des del Departament de Salut s’ha agafat de referència els valors que s’han fet en altres estudis similars i també les recomanacions que fa la Organització Mundial de la Salut (OMS).

De tots els casos, només un supera els 3,5 micrograms/decilitre. Ara, Salut Pública està estudiant aquest cas en concret per saber el motiu pel qual té aquest nivell de plom en sang.

Entre el 12 i el 15 de juny es van fer 140 extraccions de sang a infants menors de 15 anys i dones embarassades de Bonmatí i a persones amb una relació freqüent amb el municipi després d’una petició de l’Ajuntament arran de la preocupacio de la ciutadania per la presència a la població d’una indústria de fabricació de bateries. La població assegura que quan respira nota un gust de metall i que la fàbrica emet olors fortes.

Foto: Aleix Freixas – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit