Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Rècord de ratafies casolanes presentades al concurs de la Festa de la Ratafia d’enguany

Aquest 2023 el concurs de ratafies casolanes ha assolit un nou rècord arribant a les 272 propostes presentades. Aquest dimarts s'ha fet la presentació de la Festa de la Ratafia a la seu de la Diputació de Girona.


Santa Coloma de Farners acull aquest proper cap de setmana -del 9 al 12 de novembre- la 42a edició de la Festa de la Ratafia. Enguany s’han preparat més d’una cinquantena d’activitats, com xerrades tècniques, tastos guiats, concerts, tallers, exposicions i activitats gastronòmiques. Durant la Festa també s’hi celebren cercaviles de gegants i capgrossos, ball de diables, una actuació castellera i diversos concerts. A més, aquest 2023, el concurs de ratafies casolanes ha assolit un nou rècord arribant a les 272 propostes presentades. Aquest dimarts s’ha fet la presentació de la Festa de la Ratafia a la seu de la Diputació de Girona.

Entre les novetats de l’edició d’aquest any hi ha la Ratafia d’Aram, una iniciativa de la Cooperativa La Sobirana, que vincula el llegat literari del poeta Joan Vinyoli amb la ratafia i Santa Coloma de Farners. Aquest 2023 també se celebren els 30 anys de la creació de la coca de ratafia de la pastisseria Trias i el cinquè aniversari de la Cooperativa La Sobirana, que comercialitza diversos licors a Santa Coloma i compta amb un obrador propi.

Salvador Garcia-Arbós, nou Confrare d’Honor
La ratafia casolana guanyadora del 42è concurs es donarà a conèixer durant la gala i sopar popular del 10 de novembre. En el transcurs de l’àpat el jurat d’experts deliberarà entre les 10 ratafies finalistes, en un acte en què es nomenarà Confrare d’Honor de la Festa de la Ratafia a Salvador Garcia-Arbós, periodista especialitzat en gastronomia, autor de diversos llibres i molt vinculat al món de la ratafia.

Tercer any de degustacions amb copa de vidre i tiquets
Un dels trets característics de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma son les degustacions dels licors de diferents productors d’arreu de Catalunya. Des de l’organització tornen a repetir enguany la fórmula de tastos de ratafies amb copes de vidre i venda de tiquets per degustar a les diferents parades que estaran ubicades a la plaça Farners.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit