Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Coloma ultima els preparatius de la 41a edició de la Festa de la Ratafia


Compte enrere pels actes centrals de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners que comencen aquest dijous. La majoria d’actes es concentren en els propers quatre dies -fins diumenge- tot i que algunes de les activitats, com la penjada del penó i la presentació dels participants del concurs de ratafies casolanes ja es van dur a terme la setmana passada. Aquest dimarts s’ha fet la presentació de la festa a la seu de la Diputació de Girona.

Una de les novetats de la Festa de la Ratafia d’enguany és una carta de Ratafies de Santa Coloma. Està formada per cinc ratafies amb receptes originals de Santa Coloma que s’han recuperat els darrers anys i que actualment s’estan elaborant a la cooperativa local la Sobirana i a l’obrador Malhivern. Aquesta carta serà permanent a bars i restaurants de la població.

Xavier Amat, membre de la Confraria de la Ratafia, en parla:

 

“Fa cinc o sis anys ja vam fer una carta de ratafies de tot Catalunya i el que hem volgut fer aquesta vegada és una carta amb ratafies només de Santa Coloma. La idea és que qualsevol persona que vingui Santa Coloma tingui una nota de tast i les aprengui a valorar i degustar. Que tingui una experiència diferent, que conegui Santa Coloma des d’una vessant diferent”.

Per la seva banda, l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, ha explicat que des de l’Ajuntament i la Confraria de la Ratafia han aconseguit donar valor a aquest licor:

 

“Hem aconseguit donar un valor a la ratafia, posar-li una categoria de licor preuat, amb uns valors al darrere. No només els gastronòmics que pugui tenir sinó culturals, de natura, de herbes, de tradició. I, per tant, en aquest sentit nosaltres ens sentim orgullosos que aquest cap de setmana siguem una miqueta aparador del país”.

Precisament, el President de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha dit que la Festa de la Ratafia de Santa Coloma “és una festa de país”:

 

“Penso que la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners és una festa de país. I, per tant, nosaltres estem molt contents d’acollir-los en tant que la Diputació és la casa de tots els Ajuntaments de la demarcació de Girona. A més, és un dels productes que fan país. És un producte català, fet a casa, a gairebé a cada casa s’en fa i que Santa Coloma li dona aquella brillantor i aquell nom a nivell del conjunt del país”.

Altres novetats de l’edició d’enguany són la presentació de la novel·la “Quaranta llunes, quaranta sols», de l’escriptor colomenc Josep Solà, i editada per la Confraria de la Ratafia amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. Es tracta d’una obra, ambientada en la Santa Coloma de mitjans de segle XIX que explica la trama d’una sèrie de masoveres, expertes en l’elaboració de ratafia, que acaben organitzant un concurs per determinar qui la fa més bona.

Per altra part, també es presenta la mostra fotogràfica de gran format que s’estrenarà als aparadors d’una vintena de comerços de la ciutat. Es tracta d’un recull d’imatges que mostren les diferents vinculacions del municipi amb el món de la ratafia.

Foto: Comunica

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit