test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 20/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Blanes ha decidit fer canvis en el calendari dels Focs d’enguany per la coincidència amb les eleccions generals convocades pel 23 de juliol. Segons expliquen des del consistori blanenc la logística que comporta l’organització del concurs pirotècnic ho fa “incompatible”. D’aquesta manera, el dia 23 no hi haurà Focs. Enguany, doncs, el calendari previst són els dies 21 i 22 de juliol i del 24 al 26 del mateix mes.
La principal raó per haver suspès la jornada del diumenge és que, amb motiu del festival pirotècnic, cada any es fa un Pla de Seguretat i Emergències dissenyat per donar resposta a eventuals emergències. Això comporta la mobilització de prop de 300 efectius entre policia, bombers, protecció civil i tècnics sanitaris, entre altres. En cas de celebrar-se la jornada dels Focs de diumenge la disponibilitat d’efectius necessaris per donar suport a la logística d’unes eleccions quedaria molt “limitada” segons expliquen des de l’Ajuntament. Per altra part, en un dia de Focs la mobilitat pel municipi també pateix afectacions.

– El 90% de les transaccions immobiliàries que es fan al Maresme són habitatges de segona mà. Així ho ha publicat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme en un anàlisi del mercat immobiliari i els moviments registrats a la comarca el 2022.
L’anàlisi recull que l’any 2022 es van fer 6.628 transaccions de compravenda d’habitatges al Maresme. Aquesta xifra és un 0,4% més alta que la de l’any 2021. D’aquestes, el 90,1% han sigut d’habitatge de segona mà, és a dir, 5.960. Pel què fa a l’habitatge nou ha sigut un 9,9% de les transacció, un total de 659.

– I també al Maresme, el Consell Comarcal ha posat en marxa ‘El Portal de la Gent Gran’. Ho ha fet coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la presa de consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans, que se celebra el 15 de juny.
L’objectiu del portal, segons l’ens comarcal, és promoure un envelliment actiu donant un pes especial a l’agenda de les activitats programades en els municipis maresmencs. Així doncs, les persones interessades en El Portal de la Gent Gran del Maresme poden inscriure’s i rebre a través de WhatsApp un butlletí mensual amb totes les novetats.

– En clau cultural, el Festimams ha tancat la 7a edició amb 1.850 espectadors. El festival de l’humor de Girona s’ha celebrat entre el 15 i el 18 de juny i ha comptat amb els humoristes Peyu, Oriol Cruz, Natza Farré, Judit Martín, Andrés Fanjold, la Sotana, Carles Xuriguera i Fel Faixedas. A més, el certamen humorístic ha esgotat les entrades en sis dels nou espectacles programats en els quatre dies.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit