Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 8/03/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Els ajuntaments de Sant Hilari Sacalm i Arbúcies han demanat aclarir el procés en l’adjudicació de l’empresa de servei de menjador escolar que ha operat en els centres dels dos municipis. Ho han fet en un comunicat conjunt emès aquest dijous, on també denuncien que els treballadors del servei no han cobrat la nòmina del mes de febrer.
L’empresa que prestava el servei de menjador escolar es va declarar en concurs de creditors fa unes setmanes. Ara, els ajuntaments de Sant Hilari i Arbúcies reclamen al Consell Comarcal de la Selva, titular del servei, la documentació que acreditava la solvència financera de l’empresa en el moment de l’adjudicació. A més, també demanen els informes tècnics que avalaven aquesta mateixa adjudicació i un informe sobre les gestions fetes per garantir els drets de les treballadores i treballadors afectats per l’empresa adjudicatària fallida.

-El Servei de Mediació Intercultural que presta el Consell Comarcal del Maresme ha realitzat 184 intervencions durant el 2023. Ho ha fet en un total de 16 municipis a petició dels serveis socials, educatius i de salut, segons apunta l’ens comarcal.
Aquest servei té l’objectiu de prevenir i resoldre possibles conflictes entre diferents actors socials. A més, així, també vol millorar la convivència intercultural i la cohesió social. La majoria d’intervencions impliquen a persones particulars, però també n’hi ha de comunitàries.

-L’Arxiu Comarcal de la Selva celebra el 40è aniversari aquest dissabte 9 de març a la seu de l’arxiu, a Santa Coloma de Farners.
L’acte de celebració consistirà en la presentació d’un mural pintat per celebrar l’aniversari. A més, també es farà la conferència ‘L’esclat de la Guerra dels Segadors a la Selva’ amb Xavier Solà, doctor en història. Entre els assistents hi haurà el president Quim Torra.

-En plana cultural, el duet còmic format per l’arbucienc Fel Faixedas i Carles Xuriguera es posa a la pell de les seves mares per homenatjar-les tant a elles com a les dones de tota una generació.
El seu nou espectacle s’estrenarà aquest divendres al Teatre de Salt. El duet reinterpreta la vida de les mares i dones, en clau d’humor, a través d’escenes quotidianes i amb una pàtina de sentimentalisme.
Després de Salt, hi ha la intenció que Les Mares es pugui veure a Barcelona i faci bolos arreu del país.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit