Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Susanna demana beneficiar-se del parc solar que s’implanti a l’anti peatge de l’autopista


L’alcalde de Santa Susanna ha demanat al Departament de Territori que el municipi pugui beneficiar-se del parc d’energia solar que es vol instal·lar a la zona de l’antic peatge de l’autopista. La demanda s’ha fet aquest passat dimarts durant una visita de la consellera de Territori, Ester Capella, a les obres de desmantellament de l’antiga àrea de peatge de la C-32 al seu pas per Santa Susanna.

Les obres de desballestament inclouen l’enderroc de totes les illes que conformen els passos o vies de peatge. A més, també la retirada de les barreres de seguretat, les cabines de peatge i els equipaments i instal·lacions existents. Des de Territori van anunciar que a aquestes zones alliberades s’hi implantarà un parc solar. En principi, aquest generaria energia per la xarxa viària de la Generalitat. Ara bé, Campolier ha detallat que una de les línies de treball de l’Ajuntament de Santa Susanna és l’ús de tecnologies de generació d’energia verda respectuoses amb el medi ambient per rebaixar la factura energètica. Per això, l’alcalde ha demanat que el municipi es pugui beneficiar d’aquesta instal·lació fotovoltaica.

3.312 mòduls

El projecte del Departament de Territori inclou la instal·lació de 3.312 mòduls solars fotovoltaics, que generaran 2,9 GW/h anualment, un 11% del que es va consumir l’any 2023 a les carreteres de la Generalitat. Les obres abastaran les actuacions necessàries per executar els panells, les connexions elèctriques i posar en funcionament el parc solar, que ocuparà una superfície de prop de 2,3 hectàrees. També s’està fent el projecte per instal·lar plaques solars per autoconsum al voltant del túnel de Santa Susanna.

Les actuacions s’inicien a l’antic peatge de Santa Susanna i també es duran a terme a les àrees de Vilassar de Mar, Arenys de Mar i Mollet del Vallès.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit