Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Estat invertirà 1,5 MEUR al Maresme per reparar els danys del temporal Nelson

Amb aquest import s'espera reparar els desperfectes a les platges de Pineda de mar, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt


Les platges de Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i, també de Badalona, rebran 1,5 MEUR de l’Estat per reparar els desperfectes que va provocar el temporal Nelson.  En el conjunt del litoral català, l’executiu estatal hi destinarà 3.360.000 euros.

El temporal Nelson, que va tenir lloc a finals de març, va provocar danys a gran part de les costes de Tarragona, Barcelona i Girona. Aquest dimarts, el Consell de Ministres ha acordat la declaració d’emergència de les obres. La Secretaria d’Estat ha emès una resolució. Aquesta recull que la “intensitat especial” del temporal va causar “danys a la costa en general i, en concret, a diversos punts del domini públic marítim-terrestre. Els danys inclouen pèrdua d’arena a les platges i desperfectes a mobiliari, entre d’altres.

El govern estatal considera que cal actuar amb celeritat per “prevenir danys addicionals a la costa si es presenta un altre temporal en el curt termini”. A més, a parer de l’executiu, encara que aquest hipotètic temporal fos d’intensitat ordinària, “provocaria danys significatius”. Assenyalen que no hi ha la protecció natural “que proveeix una platja ben configurada”.

3,36 MEUR per les costes afectades

La circumscripció de Barcelona rebrà 1,5 milions d’euros per reparar els desperfectes. Al Maresme serà per les platges de Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. També es destinaran fons a les platges de Badalona.

A la de Tarragona s’invertirà 1,16 milions en les obres de Cunit (Baix Penedès), Calafell (Baix Penedès), el Vendrell (Baix Penedès) i Creixell (Tarragonès). També les de Tarragona, Salou (Tarragonès), Cambrils (Baix Camp), Mont-roig del Camp (Baix Camp), Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i la Ràpita (Montsià).

Finalment, pel que fa a la circumscripció de Girona, es destinaran 700.000 euros. Seran per reparar els desperfectes de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) i de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (Baix Empordà).

També es destinaran fons a diversos termes municipals per dragar la bocana de diferents ports, amb l’objectiu de pal·liar la regressió puntual a diverses platges de la demarcació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit