Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret cedeix un espai a la Fundació ASPRONIS on oferir un servei d’acompanyament en la cerca de feina a persones amb discapacitat

Una preparadora laboral guiarà i acompanyarà 10 usuaris i usuàries en la cerca activa d'ocupació i en el procés d'inserció laboral amb tutories individuals o en grup


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha cedit un espai del Puntet de Fenals a la Fundació ASPRONIS on pugui oferir el servei SIOAS al municipi. Aquest és un servei d’acompanyament en la cerca de feina a persones amb discapacitat de Lloret de Mar. Segons el consistori, la cessió de l’espai serà fins al juny del 2024.

Des de finals del 2023, la fundació ofereix aquest servei integral d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental. El projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat.

L’equip que oferirà el servei a Lloret compta amb una preparadora laboral. Ella guiarà i acompanyarà els usuaris i usuàries en la cerca activa d’ocupació i en el procés d’inserció laboral amb tutories individuals o en grup. En total el servei s’oferirà a 10 persones. Segons l’ajuntament, han de tenir un certificat de discapacitat intel·lectual i mental a partir d’un 33% o física i sensorial a partir del 65%.

Al territori de la Selva i l’Alt Maresme, el Servei d’Inserció Laboral de la Fundació ASPRONIS, responsable de la gestió del SIOAS, atén una mitjana anual de 300 persones. A Lloret, en altres programes d’orientació i inserció, n’atén 65.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit