Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes ha de retirar 13 palmeres malmeses per l’escarabat morrut

Un estudi de la Fundació ASPRONIS ha determinat que aquesta desena de palmeres estan debilitades i presenten un risc. Per això s'han de retirar "d'urgència".


L’Ajuntament de Blanes haurà de retirar 13 palmeres malmeses per l’escarabat morrut. La Fundació ASPRONIS, empresa responsables del manteniment i reposició de l’arbrat del municipi, va elaborar un informe a petició del consistori. Aquest estudi avaluava el risc dels diferents exemplars del municipi i, així, va concloure que hi ha un debilitament dels exemplars de palmeres.

Des de l’Ajuntament de Blanes expliquen que aquest informe s’ha realitzat seguint el manual de l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya. D’aquesta manera es van detallar diversos aspectes com la vitalitat, l’estructura, les arrels o les plagues de les palmeres, entre altres consideracions. Com expliquen des del consistori, es tractava de saber si les condicions climàtiques extremes de calor i sequera que es porten observant darrerament havien afectat la vegetació, sumada a l’acció de l’escarabat morrut.

Realitzat l’estudi, l’informe ha conclòs amb una recomanació per retirar “d’urgència” 13 palmeres. D’aquest total, 7 pateixen l’escanyament del fals tronc; i 6 palmeres cal que es retirin perquè presenten cavitats i escanyaments a la zona basal del fals tronc.

En aquests dies, el consistori blanenc ja ha retirat una palmera que presentava un major perill potencial, la que se situava a la plaça Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit