Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret acollirà el 8è VOC-Festival Òmnium de Curtmetratges

Vuit poblacions de l'Alt Maresme també acolliran aquest esdeveniment


Lloret de Mar acollirà la 8a edició de la Mostra VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges. Els curtmetratges finalistes de l’edició d’aquest 2024 es podran veure el dissabte 9 de març, a les 19 h, al Teatre de Lloret.

En total, la mostra comptarà amb 140 sessions que es faran a 90 sales de més de 80 localitats dels Països Catalans. A més, aquest any, com a novetat, els curtmetratges seleccionats per aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat. Com en les edicions anteriors, a més, també estaran disponibles a la plataforma Filmin.

D’altra banda, la mostra VOC també es podrà veure a nombroses ciutats internacionals com Luxemburg, Montreal, Brussel·les, Nova York, Londres, Praga o Ciutat de Mèxic, entre d’altres.

Premis

El millor curtmetratge documental i el millor curt rebran un premi de 3.000 € cadascun. El jurat està format per Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador.

A més, i com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s’enduran 1.000€, respectivament.

Finalment, aquesta edició gaudirà del Premi Jurat Jove, fruit de la col·laboració amb el Manlleu Film Festival, que premiarà el guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.

VOC-Festival al territori

A banda de Lloret, altres municipis de l’Alt Maresme també seran seu d’aquest esdeveniment. Així doncs, els curtmetratges finalistes de la mostra es podran veure al Teatre Municipal Centru de Canet de Mar (8 de març a les 19.30 h), a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar (15 de març a les 19 h), al Museu de la Pintura de Sant Pol de Mar (24 de febrer a les 19 h), a l’Auditori Can Saleta de Calella (8 de març 19.30 h), al Teatre de Palafolls (9 de març a les 19.30 h), i a la seu d’Òmnium Alt Maresme de Pineda de Mar (16 de març 19 h).

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit