Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Alt Maresme acull una nova edició del VOC-Festival Òmnium de Curtmetratges

Es faran projeccions a Tordera, Arenys de Mar, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Palafolls i Pineda de Mar


Arriba una nova edició de la Mostra VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges a l’Alt Maresme. Enguany, aquest festival organitzat per Òmnium Cultural arriba a la vuitena edició i se celebrarà a vuit municipis de l’Alt Maresme.

En total, la mostra comptarà amb 140 sessions que es faran a 90 sales de més de 80 localitats dels Països Catalans. A l’Alt Maresme, els curtmetratges finalistes de la mostra es podran veure a la Biblioteca de Tordera (23 de febrer a les 18 h), al Teatre Seràfics d’Arenys de Mar (1 de març a les 20 h), al Teatre Municipal Centru de Canet de Mar (8 de març a les 19.30 h), a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar (15 de març a les 19 h), al Museu de la Pintura de Sant Pol de Mar (24 de febrer a les 19 h), a l’Auditori Can Saleta de Calella (8 de març 19.30 h), al Teatre de Palafolls (9 de març a les 19.30 h), i a la seu d’Òmnium Alt Maresme de Pineda de Mar (16 de març 19 h).

Aquest any, com a novetat, els curtmetratges seleccionats per aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat. Com en les edicions anteriors, a més, també estaran disponibles a la plataforma Filmin.

D’altra banda, la mostra VOC també es podrà veure a nombroses ciutats internacionals com Luxemburg, Montreal, Brussel·les, Nova York, Londres, Praga o Ciutat de Mèxic, entre d’altres.

Premis

El millor curtmetratge documental i el millor curt rebran un premi de 3.000 € cadascun. El jurat està format per Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador.

A més, i com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s’enduran 1.000€, respectivament.

Finalment, aquesta edició gaudirà del Premi Jurat Jove, fruit de la col·laboració amb el Manlleu Film Festival, que premiarà el guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit