Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ACA estudia portar aigua de la depuradora de Tossa als aqüífers de la Selva


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat un estudi per analitzar si es pot aportar aigua regenerada a la depuradora de Tossa de Mar als aqüífers de la Selva. El contracte adjudicat és de 42.000 euros i estudiarà alternatives per determinar la millor ubicació i el sistema més eficient per fer la recàrrega de l’aqüífer al·luvial de la baixa Costa Brava. A dia d’avui només s’aprofita un 5% de l’aigua que es regenera a la depuradora de Tossa de Mar i la resta s’aboca al mar. Ara l’estudi calcularà la capacitat d’emmagatzematge de l’aqüífer i la ubicació idònia per fer la recàrrega.

El document també haurà de tenir en compte les altres fonts de subministrament d’aigua potable que hi ha a Tossa de Mar. El de Tossa és el primer estudi d’aquestes característiques però en els propers mesos es preveu fer estudis similars en altres punts de la Costa Brava i la Costa Daurada.

L’ACA preveu, en els propers sis anys, incrementar la producció d’aigua regenerada, passant dels 70 als 120 hm3. L’objectiu és passar de duplicar l’existència d’Estacions de Regeneració d’Aigua (ERA), passant de les 24 a les 40. Així, es passarà de reutilitzar el 10% del total de l’aigua depurada actual, a assolir el 20% en els propers sis anys. Es preveu una inversió de 120 milions d’euros en aquest període per assolir aquestes xifres.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit