Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ACA impulsa la construcció de la depuradora d’Amer

Segons l'ACA la planta depuradora d'Amer se situarà al sud del nucli urbà, prop del riu Brugent


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per executar les obres de la depuradora d’Amer. Els treballs i l’explotació de la planta durant un any tenen un pressupost de 6 milions d’euros. Les candidatures es poden presentar fins al 12 de gener del 2024.

Segons l’ACA, amb aquest contracte de licitació es preveu la construcció d’una depuradora de tractament biològic per fangs actius amb aeració perllongada. Això, com exposen en un comunicat, permetrà obtenir uns fangs estabilitzats de fàcil tractament posterior. La capacitat d’aquesta planta serà per tractar 716 m³/dia. A més, amb els treballs s’habilitaran prop de 1.300 metres de xarxa de col·lectors (alta i impulsió) i una estació de bombament.

La depuradora d’Amer se situarà al sud del nucli urbà, prop del riu Brugent. L’aigua, degudament tractada, s’aportarà en aquest curs fluvial a través d’un col·lector en gravetat de 40 metres, segons l’ACA.

Actualment, hi ha 548 depuradores en servei a Catalunya. Aquestes sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa a la Selva, hi ha 25 depuradores en servei que donen cobertura a més del 94% de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit