Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: començar a treballar en la pròxima sequera


 

Cada dimecres, al matí360 ‘I no passa res!’ amb Josep Borrell. Avui, un comentari per començar a treballar en la pròxima sequera.

“Bon dia, Josep Lluís, i audiència,

Fa tot just un parell de dies que s’ha anunciat que la situació de la sequera s’ha alleujat prou arran de les darreres pluges que podem respirar tranquils com a mínim fins a finals d’any. És a dir, que no haurem de patir per si tenim o no tenim aigua quan obrim l’aixeta els pròxims mesos.

També vol dir que de moment ens podem oblidar de les dessaladores portàtils per als hotels i establiments turístics. I veurem què passa amb les piscines i l’aigua de mar que ja estava en camí amb camions cisterna.

Ens podrem relaxar, però ara la qüestió que espero que s’abordi com més aviat millor és “Què podem fer per evitar que una situació de risc com la que hem passat els darrers mesos es repeteixi?”.

Algunes opcions són encarregar un contenidor d’espelmes per posar a la Moreneta i tenir-les ja en estoc. O podem començar a pensar seriosament en com gestionem l’aigua a casa nostra. En quin moment es desaiguarà als pantans que són els nostres grans reservoris d’aigua? Com es promouran polítiques d’estalvi i optimització del consum entre la ciutadania, el sector turístic o l’agricultura?

En fi, sense allargar-me més del necessari. Ens ha passat com a la vegada anterior. Ens hem salvat a l’últim segon… però crec que no és viable esperar que això sigui sempre així. Al contrari, ho trobo innecessàriament arriscat. Per tant, demano que ens ho agafem amb ganes, que ens ho prenguem seriosament, i comencem a treballar des d’ara per evitar o mitigar la pròxima sequera, que sabem que hi serà.

I ja sé que si no ho fem, no passarà res… però per si de cas…”

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit