test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Trueta busca voluntaris per a un estudi amb vacunes d’Hipra


L’Hospital Trueta de Girona i la companyia farmacèutica biotecnològica d’Amer, Hipra, busquen voluntaris a partir de 65 anys per participar en un estudi. L’anàlisi ha de servir per avaluar la seguretat i la resposta immunològica de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per l’empresa amb seu a Amer quan s’administra alhora amb el vaccí de la grip estacional de la propera tardor-hivern.

El Trueta exposa que tant la covid-19 com la grip estacional són malalties respiratòries que es transmeten de persona a persona principalment a través de petites gotes que provenen del nas o de la boca. La majoria de les persones experimenten ambdues malalties de forma lleu, encara que es poden tornar greus.

Les vacunes que es faran servir en aquest estudi ja estan autoritzades per prevenir aquestes malalties. Així doncs, la seva seguretat i eficàcia han estat provades i descrites. Tot i això, per poder administrar aquestes dues vacunes de manera conjunta en el futur, cal verificar la seguretat i la resposta immunològica que té l’administració conjunta.

Un estudi amb 300 voluntaris

A l’estudi del Trueta i Hipra amb vacunes hi participaran 8 hospitals. Aquests centres hauran de reclutar 300 persones voluntàries a partir de 65 anys. L’estudi, ja autoritzat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), tindrà una durada de dos mesos. Durant aquest temps, cada voluntari anirà a l’hospital tres cops. Els 300 voluntaris es dividiran en tres grups de manera aleatòria. El primer grup rebrà una dosi de la vacuna de la grip i una dosi de placebo a l’altre braç. El segon grup rebrà una dosi de Bimervax i una dosi de placebo. El tercer grup serà vacunat amb una dosi de la vacuna de la grip i una dosi de la vacuna contra la covid-19.

L’estudi l’avalua el Comitè d’Ètica d’HM Hospitals i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit