test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

CCOO denuncia un “degoteig d’acomiadaments arbitraris” a Hipra


Comissions Obreres d’Indústria (CCOO) ha denunciat un “degoteig d’acomiadaments” a laboratoris Hipra, l’empresa farmacèutica amb seu a Amer, i reclama la readmissió dels treballadors. En un comunicat, CCOO denuncia que la majoria de la finalització dels contractes és a l’àrea productiva i sosté que són “arbitraris” perquè els acomiadaments no estan justificats per la situació econòmica de l’empresa. La secció sindical de laboratoris Hipra remarca que durant el primer semestre de l’any hi ha hagut una vuitantena de baixes a l’empresa per diversos motius i que en la darrera setmana han acomiadat quatre treballadors, que feia una mitjana de tres anys que eren a la companyia. A més, en un dels casos denuncien persecució sindical.

El sindicat també critica que la divisió de laboratoris d’Hipra estigui prescindint de treballadors quan “ha estat una de les empreses, a Catalunya i a l’Estat, que ha rebut subvencions importants per al desenvolupament de la seva activitat”. La companyia ha desenvolupat una vacuna contra la covid-19. “Aquests acomiadaments contravenen els propis objectius d’aquesta injecció econòmica que ha rebut la companyia”, diu CCOO al comunicat.

El sindicat afirma que “no s’entén” que l’empresa “estigui fent fora gent”. Exposa que l’activitat productiva i els resultats econòmics “estan ara mateix en un creixement constant i sostingut”. A més, com apunta, les perspectives en un futur és que “aquesta tendència es mantingui”.

Per això, CCOO considera que darrere d’aquests acomiadaments s’hi amaga “una situació de control”. Al comunicat també exposa que és un cas “de persecució” de l’activitat sindical desenvolupada per la seva secció sindical a l’empresa.

CCOO exigeix a la direcció de ‘Laboratoris Hipra’ la readmissió dels treballadors acomiadats. A més insta l’empresa a respectar el desenvolupament de l’activitat de la secció sindical i dels seus membres.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit