Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

19 municipis de la Selva i l’Alt Maresme entraran en preemergència per sequera a partir de demà

Riudellots, Lloret, Malgrat i Tordera són entre els municipis que van registrar un consum d'aigua per sobre del límit establert durant el mes d'octubre


El Govern declararà la preemergència per sequera aquest dimarts al sistema Ter-Llobregat, que aplega uns 6 milions de persones. Es tracta d’un estadi de transició entre l’actual estat d’excepcionalitat i l’estat d’emergència que permetrà intensificar algunes per forçar la reducció dels consums d’aigua davant la manca de pluges que afecta tot el territori. La declaració afectarà 202 municipis de 14 comarques, entre aquests hi ha la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona. A la Selva i l’Alt Maresme, un total de 19 municipis entraran en aquest nou estat de preemergència.

Activar l’alerta a la ciutadania perquè augmenti l’estalvi

La declaració de l’estat de preemergència és un pas més per fer front a la sequera que viu el país. L’actual és la sequera més greu des que es tenen registres. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la ratxa seca acumula ja 31 mesos i el 50% del territori català s’ha vist afectat de manera persistent, amb un dèficit global de precipitació de 446 mm.

Així, el Govern ha decidit passar de la fase d’excepcionalitat a la fase de preemergència en el sistema Ter-Llobregat, àmbit on viuen més persones. A més, és on hi ha una major concentració d’activitat comercial i industrial, atès que inclou l’àrea metropolitana de Barcelona. Es tracta d’un estadi que no està previst en el Pla Especial de Sequera. Segons va explicar el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, la setmana passada, l’estadi es decreta amb la voluntat d’enviar un missatge d’alerta a la ciutadania. Així, s’espera que augmenti el seu estalvi d’aigua davant una situació de sequera “molt crítica”. Per tant, és un estadi de “transició” cap a la fase d’emergència. Segons l’executiu, l’emergència podria declarar-se a finals de desembre o al gener.

Riudellots de la Selva entre els municipis que dupliquen la limitació de 230 litres d’aigua per habitant i dia

Precisament, aquest dilluns l’ACA va actualitzar les dades de consum d’aigua per municipi durant el mes d’octubre. Segons es desprèn d’aquestes, dins el sistema Ter-Llobregat, que inclou les unitats d’explotació Embassaments del Llobregat, Embassaments del Ter i Embassaments del Ter-Llobregat, hi ha una seixantena de municipis que incompleixen la dotació de 230 litres d’aigua per habitant i dia.

Entre els municipis que van registrar un consum d’aigua més elevat durant el mes d’octubre hi ha Riudellots de la Selva, amb 665 litres. Pel que fa als municipis amb més habitants dins el sistema Ter-Llobregat, els que va van registrar consums per sobre del límit establert durant el mes d’octubre van ser, entre d’altres, Lloret de Mar, amb 244 litres d’aigua per habitant i dia; Malgrat de Mar, amb 267 litres; o Tordera, amb 238 litres.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit