Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

1,6 MEUR d’inversió per impulsar l’aeroport de Girona amb noves rutes i companyies


La Generalitat, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç han rubricat el seu compromís per impulsar l’aeroport Girona-Costa Brava amb noves rutes i companyies. Les tres parts han signat un conveni de col·laboració. Conjuntament aportaran a la infraestructura 1,6 milions d’euros. Fonamentalment, aquesta quantitat es reparteix entre la Generalitat i la Diputació, que hi destinaran 800.000 euros cadascuna, mentre que la Cambra hi aportarà 5.000 euros.

Segons destaquen en un comunicat, el conveni “estableix un nou model de governança de l’aeroport, que vetllarà pels interessos territorials, la promoció i l’impacte econòmic de la infraestructura”. A través d’aquest acord i de l’inversió, es crearà la Taula Estratègica de l’Aeroport de Girona, l’organisme encarregat de promocionar la terminal de Vilobí d’Onyar.

Amb aquest acord, i a través de la nova Taula Estratègica de l’Aeroport de Girona, es treballarà per diversificar les companyies que operen des de la terminal de Vilobí d’Onyar, ampliar les rutes i promoure l’arribada de l’alta velocitat (a través de la nova estació de l’AVE). La voluntat és que, en un futur, l’acord s’ampliï incloent-hi ajuntaments.

Ampliar-lo als ajuntaments

El comunicat de premsa també subratlla que “la voluntat dels signants és que en un futur es pugui ampliar l’acord amb la participació directa d’altres agents del territori”. Per exemple, els ajuntaments. L’objectiu, com apunten, és “ajudar a maximitzar el retorn econòmic i social de l’aeroport com a infraestructura clau en el desenvolupament de les comarques gironines”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit