Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’aeroport de Girona dobla els passatgers aquest novembre, però la xifra encara és inferior a la de prepandèmia

La terminal encara no arriba a les xifres prepandèmia quedant-se un 18% per sota dels registres del 2019


El nombre de passatgers de l’Aeroport Girona-Costa Brava s’ha doblat aquest mes de novembre arribant als 31.674, el doble que el novembre del 2022. Tot i això, la terminal de Vilobí d’Onyar encara registra menys passatgers que abans de la pandèmia.

L’alça de nombre de passatgers es deu a la companyia Ryanair. L’aerolínia de baix cost anglesa ha incrementat les rutes d’aquest hivern. A les quatre que oferia l’any passat (Londres-Stansted, Pisa, Baden-Baden i Cracòvia) n’hi ha sumades cinc més (Birmingham, Belfast, Düsseldorf Weeze, Brusel·les Charleroi i Marràqueix). A més, segons les dades 9 de cada 10 passatgers que han passat per l’aeroport de Vilobí s’han enlairat o aterrat amb avions de Ryanair.

Pel que fa a les operacions, aquest novembre la terminal selvatana ha operat 661 enlairaments i aterratges. Aquesta és una xifra un 44,6% inferior respecte al mateix mes l’any 2022. Així doncs, els avions que cobreixen les diferents rutes van més plens. D’altra banda, aquest novembre s’han mogut 66 tones de mercaderies.

En l’acumulat de l’any, amb les dades d’aquest mes de novembre, per l’aeroport Girona-Costa Brava hi han passat 1.553.985 passatgers. En comparació amb el 2022, aquesta xifra suposa un increment del 19,5%. Tot i això, la terminal encara no arriba a les xifres prepandèmia quedant-se un 18% per sota dels registres del 2019.

En el total d’operacions, durant aquests 11 mesos l’aeroport ha registrat 19.445 operacions i s’han transportat 306 tones de mercaderies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit