Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vidreres arriba al 80% de reciclatge amb el sistema Porta a Porta

El consistori també assenyala que els residus s'han reduït un 20% en un any


El municipi de Vidreres ha assolit el 80% de reciclatge amb el Porta a Porta (PaP). Així ho assenyala l’Ajuntament de Vidreres en la publicació de les dades d’aquest sistema de recollida selectiva. A més, el consistori també assenyala que els residus s’han reduït un 20% en un any.

El sistema Porta a Porta a Vidreres es va iniciar el març del 2023, primer al nucli del poble i, posteriorment, als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós. Aquest sistema és una estratègia en la gestió de residus municipal que implica la recollida directa de residus reciclables i no reciclables directament a les llars, facilitant la separació i millorant la quantitat de residus que s’envien als abocadors.

En un any d’implementació d’aquest sistema de recollida selectiu, la taxa a la qual s’ha arribat és del 80%. Des del consistori es mostren “satisfets” dels resultats. De cara al 2024, hi ha previst implementar un nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva. Aquí, segons expliquen des de l’Ajuntament de Vidreres, es crearan tres àrees tancades de residus que seran accessibles només pels veïns del barri.

D’altra banda, en aquest primer any, també s’ha aconseguit reduir un 20% els residus. Pel que fa a Vidreres nucli i Mas Flassià, la taxa de reciclatge de fracció orgànica se situa al 56%,¡; els envasos, en un 15%; el rebuig, en un 14%; el paper i cartró, en un 9%; i el vidre, en un 6%. Als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós les dades assolides arriben al 47% d’orgànica, al 21,5% de rebuig, al 12,7% d’envasos, al 10% de paper i al 8% en el cas de la fracció vidre.

 

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit