Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una quarantena d’embarcacions de la Confraria de Pescadors de Blanes s’adhereix al projecte Pesca Neta

En total s'hi han adherit 163 embarcacions de nou confraries de pescadors gironines


La Confraria de Pescadors de Blanes ha adherit una quarantena d’embarcacions a la quarta campanya del projecte Pesca Neta. En aquesta iniciativa, del litoral gironí hi participen un total de nou confraries de pescadors amb 163 embarcacions.

El projecte Pesca Neta treballa per retirar deixalles del mar. L’impulsen les confraries de pescadors de Catalunya i el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA). En la campanya anterior, els pescadors gironins van retirar del mar gairebé 20 tones de deixalles, de les quals prop de la meitat eren plàstics.

Aquest any, les confraries de pescadors que hi participen són Blanes, Cadaqués, el Port de la Selva, Llançà, Roses, l’Escala, l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa a la xifra d’embarcacions per confraria, Blanes és qui més n’ha adherit amb un total de quaranta. La segueixen Palamós (38) i Roses (26). Aquestes són les confraries amb més nombre de pesqueres, sobretot d’arrossegament.

Ara bé, aquest any, com a novetat, s’han adherit a la campanya embarcacions d’altres modalitats com ara arts menors i encerclament. El fet de comptar amb barques de diferents modalitats de pesca permet elaborar un estudi i recompte més acurat de la situació de deixalles i plàstics que hi ha al Mediterrani. Això és perquè cada modalitat pesca en profunditats diferents.

Els pescadors que formen part de Pesca Neta recullen dades i informació diàriament i ho registren a través d’un aplicatiu mòbil. Aquest serveix per fer un recompte a final de temporada.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la renovació de la figura de la divulgadora de Pesca Neta, fins ara se n’ocupava Stefania Minuto i ara passa a mans d’Eva Güibas i Xantal Ferrer.

Prop de 20 tones de deixalles recollides

L’estudi de l’última campanya anterior (2022-2023) destaca que els pescadors gironins van recollir fins a 20 tones de deixalles (19.725,3 quilos). Per tipologia, els residus recollits van ser, sobretot, plàstics (45%) i d’altres com ara metall, vidre o fusta. Finalment, els professionals de la mar van dedicar durant l’última campanya l’any passat 1.400 hores a aquesta acció

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit