Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una dotzena de restaurants participen a les Jornades del Cim i Tomba de Tossa de Mar


Torna la Cuina del Cim i Tomba de Tossa de Mar que tindrà lloc de l’1 al 30 de setembre. Aquest dilluns més de 400 persones han assistit a la presentació de les jornades on el cuiner Marc Ribas ha elaborat el Cim i Tomba, un plat tradicional tossenc fet amb peix. Una dotzena de restaurants de Tossa participen en les jornades del Cim i Tomba d’enguany elaborant menús amb aquest plat de tradició pesquera com a protagonista.

Aquest plat té el seu origen en una època en què es navegava a vela o a rem i els pescadors sortien a pescar sabent que haurien de passar moltes hores al mar. Es preparava tradicionalment a bord de les barques d’arrossegament i a les teranyines on sempre portaven un fogó, carbó, un morter i una olla de ferro. Els ingredients que utilitzaven eren bàsicament patates, cebes, alls, tomates, pebrots, oli i peix de la pescada.
Actualment, el Cim i Tomba es prepara de manera més elaborada i cada cuiner hi posa el seu toc especial.

Les Jornades de la Cuina del Cim i Tomba estan organitzades pel col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca.

Foto: Aj. Tossa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit