Torna la Cuina del Cim i Tomba de Tossa de Mar que tindrà lloc de l’1 al 30 de setembre. Aquest dilluns més de 400 persones han assistit a la presentació de les jornades on el cuiner Marc Ribas ha elaborat el Cim i Tomba, un plat tradicional tossenc fet amb peix. Una dotzena de restaurants de Tossa participen en les jornades del Cim i Tomba d’enguany elaborant menús amb aquest plat de tradició pesquera com a protagonista.
Aquest plat té el seu origen en una època en què es navegava a vela o a rem i els pescadors sortien a pescar sabent que haurien de passar moltes hores al mar. Es preparava tradicionalment a bord de les barques d’arrossegament i a les teranyines on sempre portaven un fogó, carbó, un morter i una olla de ferro. Els ingredients que utilitzaven eren bàsicament patates, cebes, alls, tomates, pebrots, oli i peix de la pescada.
Actualment, el Cim i Tomba es prepara de manera més elaborada i cada cuiner hi posa el seu toc especial.
Les Jornades de la Cuina del Cim i Tomba estan organitzades pel col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca.
Foto: Aj. Tossa