Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un treball liderat per investigadors del CEAB rep un premi del Financial Times

D'aquest estudi del centre blanenc n'ha derivat una nova fase d'investigació: l'Ocean Disclosure Initiative


L’estudi Business for Ocean Sustainability: Early responses of ocean governance in the provate sector, liderat per Rafael Sardà, investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), ha sigut guardonat per la revista Financial Times. Més concretament, a la categoria Academic research dels premis Responsible Business Education de la publicació anglesa. Aquests premis reconeixen els millors treballs amb impacte real per a la millora d’empreses i entitats. El jurat del guardó ha reconegut la investigació per “l’exhaustiva i una bona barreja de fonamentació acadèmica i pràctica que sensibilitza sobre un tema poc estudiat”.

El treball de Sardà investiga el nivell de conscienciació del sector privat i la seva actuació en relació amb les pressions que pateixen els oceans. Entre aquestes hi hauria l’escalfament, l’acidificació, la sobrepesca o la contaminació, entre d’altres. Business for Ocean Sustainability analitza una mostra de 1.664 empreses amb l’objectiu de recopilar informació sobre com aborden els reptes als quals fan front els ecosistemes marins. Així, l’estudi pretén donar recomanacions sobre formes pràctiques per reduir l’impacte de les empreses en els oceans. A més, els investigadors també analitzen les pressions directes i indirectes generades per la indústria i el consum sobre els ecosistemes marins i costers.

Entre els resultats, destaca que prop del 90% de la pressió sobre els ecosistemes oceànics prové d’activitats dutes a terme terra endins, com ara l’agricultura, l’alimentació, la química o la moda. Amb aquests resultats, la investigació recomana a les empreses pràctiques per reduir el seu impacte a l’oceà.

L’Ocean Disclosure Initiative

L’estudi del CEAB ha conduït al desenvolupament d’una nova fase de la investigació: Ocean Disclosure Initiative. El seu objectiu és treballar per conscienciar sobre les pressions que les empreses fan sobre l’oceà. A més, també vol proporcionar una metodologia de classificació dels riscs empresarials relacionats amb els ecosistemes marins.

Business for Ocean Sustainability, publicat a la revista Ambio, també ha comptat amb la participació d’investigadors de la Universitat de Bocconi, del McKinsey Global Institute i de One Ocean Foundation.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit