Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un projecte de recerca de la Corporació de Salut del Maremse i la Selva guanya la beca SEDISA, per un valor de 12.500 euros

Es tracta d'un projecte de recerca sobre la detecció de malalties infradiagnosticades associades a un alt risc cardiovascular


El projecte de recerca ‘Segona oportunitat’ ha guanyat la beca a la Investigació en Gestió Sanitària de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), amb un valor de 12.500 euros. Aquest projecte se centra en la utilitat de l’escaneig massiu de dades per detectar malalties infradiagnosticades associades a un alt risc cardiovascular.

‘Segona oportunitat’ el lideren els doctors Alberto Zamora, coordinador de la Unitat de Risc Cardiovascular i Lípids, i Guillem Paluzie, cap d’Informació i Documentació Assistencial. També compta amb la participació de professionals del departament de Tecnologia de la Informació i la Comunicació, del Grup de Salut Digital, de la Unitat de Risc Vascular, d’Atenció Primària, del servei de Pediatria i de Medicina interna de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Es tracta d’un projecte col·lectiu que es va iniciar el 2019 i consta de quatre fases. Des de la Corporació apunten que actualment, ja està en la darrera etapa.

Un projecte que podria evitar entre 75 i 80 esdeveniments coronaris al Maresme i la Selva

Amb aquest projecte s’espera detectar més de 700 pacients amb fenotip d’hipercolesterolèmia familiar. Així, s’estima que es podrien evitar a l’àrea d’influència de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva entre 75 i 80 esdeveniments coronaris en cinc anys. Això, representaria un estalvi econòmic en despesa sanitària de prop d’un milió d’euros, segons la Corporació.

Aquest projecte de la Corporació ha rebut la beca en el marc de les Jornades Nacionals de SEDISA. Aquestes, tenen per objectiu analitzar, debatre i prioritzar solucions que permetin transformar el model sanitari cap a una major qualitat, eficiència i sostenibilitat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit