Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un miler de maresmencs forma part del programa Llargs supervivents de càncer de l’Hospital de Mataró


Més d’un miler de maresmencs i maresmenques formen part del programa ‘Llargs supervivents de càncer’ de l’Hospital de Mataró. Són persones que han patit un càncer, però que, després d’entre cinc i 10 anys, ja estan lliures de malaltia i l’equip d’oncologia els hi ha donat l’alta.

A Catalunya, l’any 2023, es van diagnosticar 44.793 nous casos de càncer. En homes, els cinc tipus més freqüents són pròstata, colorectal, pulmó, bufeta urinària i fetge. Aquests suposen el 64% del total de casos diagnosticats l’any passat. En dones, els tipus tumorals més freqüents són mama, colorectal, pulmó, sistema nerviós i cos uterí. Representen un 58,3% del total de casos diagnosticats el 2023.

La supervivència relativa al càncer al cap de cinc anys del diagnòstic mostra que les dones tenen un percentatge de supervivència més alt que els homes, d’un 65,3% i un 53,7%, respectivament. Els tumors amb un percentatge de supervivència més elevat en dones són els de tiroides, pell melanoma i mama. En homes, en canvi, són els de testicle, pròstata i pell melanoma.

Des de l’Hospital de Mataró assenyalen que molts d’aquests tumors es diagnostiquen en estadis molt precoços. Així, els pacients no arriben a necessitar tractament oncològic. Per aquest motiu, com apunten, la majoria de persones incloses al programa de ‘Llargs supervivents’ són casos de tumors de mama o colorectal.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit